Rallylydighet

Uke 37 ble det arrangert nybegynnerkurs i rallylydighet. Mette, Elin og Annette instruerte deltakerne gjennom alle skiltene i klasse 1 (den laveste klassen), samt noen skilt fra klasse 2. 

Fredag var det teori i klubbhytta, og lørdag og søndag var det praktisk trening ute på banen. Kurset ble avsluttet med at deltakerne fungerte som hunder for hverandre. Dette er en svært lærerik øvelse, både for den som går som fører, og den som går som hund. Man blir oppmerksom på hvor tydelige man må være når man gir kommando til hunden, da det ofte er lett å forvente at hunden skal forstå hva vi mener – noe som slettes ikke er enkelt for hunden! 

Rallylydighet er en forholdsvis ung hundesport, som er en mix av lydighet, agility og freestyle. Den legger opp til positiv trening, og det er lov til å snakke med og rose hundene hele veien rundt banen. En konkurransebane i klasse 1 består av 15-20 skilt, der fører får beskjed om hvilke lydighetsøvelser de skal utføre ved siden av skiltet. Det kan være sitt, ligg, slalåm, at hunden skal sitte eller ligge mens fører går rundt hunden, eller andre øvelser! Lenger opp i klassene får man også hinder, tunnel, og mange andre morsomme øvelser. 

Tusen takk til instruktørene for en flott tilrettelagt kurshelg! Vi gleder oss til fortsettelsen 🙂