Nemi og Isak har fått valper

Nemi ble 19.07.2009 mor til en tispe og en hann. Valpene var store og sterke! Han 200 gram og hun 220 gram. Neste dag veide de henholdvis 226 gram og 248 gram, så ett lite kull ser ut til å gi mye mat til valpene.

Oppdatert: 06.09.2009.

Dag 3

Etter en strevsom natt har Nemi fått det som hun ville. Valpene skulle nemlig ikke være i valpekassen på badet..de skulle hun ha i buret sitt under trappa. Der pleier hun å være når hun er hjemme alene. Når vi «omsider» skjønte at hun måtte få bestemme dette, ble hun roligere og valpene roet seg også ned og sover stort sett hele tiden.

Dag 4-6

Nemi har vært rolig og grei på dagtid. Valpene sover og spiser som de skal, og det er lite lyd fra valpekassa. Om natta er Nemi mer urolig og har lyst til å flytte valpene. Matmor og matfar sover på skift foran valpekassen, slik at Nemi ikke skal flytte mer rundt på valpene. I natt var det merkbart roligere, så vi håper hun nå snart slutte å prøve å flytte dem. Dessuten er de nå over 400 gram, så snart er de så store at hun ikke klarer å flytte dem lenger 🙂

Dag 7-16

Forsøkene på flytting er over, og Nemi ser ut til å kose seg med valpene. Hun blir mer og mer seg selv, for hver dag som går. Valpene får mye mat og de sover for det meste. De veier nå nesten 800 gram. Nemi har nok lyst til at de skal være litt mer våkne. Hun ligger å venter på at de skal våkne, og hun vekker dem når hun synes de har sovet nok. 31.juli åpnet de øynene. De er så nydelig og vi ser at de orienterer seg mere nå en før. 4.august var første dagen da hannen kravlet selv ut av buret. Vi har nå fått kjøpere på begge valpene, og har fått ett godt inntrykk av de nye eierne. Begge valpene blir vestlendinger. Jenta har fått navnet ARJA, og gutten får navn over helgen.

Dag 17-21

Sove, spise, sove, spise. Valpene vokser og har nå blitt 950 gram begge to. I dag 09.aug var de oppe i stua en liten tur for første gang (se bilde). I de siste dagene har vi sett at de har blitt mer aktive og de leker litt med hverandre og mora.

Dag 22-29

Valpene er på stuen på dagtid. ARJA og KNERTEN kommer seg fort rundt. NEMI holder godt øye med dem, og er veldig flink med å leke og oppdra dem. De er nå blitt rundt 1100 gr. KNERTEN er nå den som er tyngst. Vi er begynnt å venne dem til stell av pels og tannpuss. Vi koser masse med dem. NEMI har enda mye melk til dem, så vi har ikke begynt med noe ekstra for til valpene.

Dag 30-35

I dag veide vi ARJA og KNERTEN. De er hhv 1200 gr. og 1280 gr. De begynner nå å bli mer aktive og har vært ute en liten tur på plenen. Det så ut til at de var meget trygge på å være ute. De siste dagene har de fått smake litt babygrøt. Nemi har også stort overskudd og tar mer enn gjerne en lekerunde med valpene. Blir nok noen litt lengre turer på Nemi i neste uke.

Dag 36-42

Arja og Knerten har vært med på biltur og besøk på fotballbanen (populært å få kos av en hel 6.klasse). Ellers har de hilst på Mira (golden retriever) og vi må hilse på flere hunder i tiden fremover. Farten er stort, Arja er den lekne mens knerten er mest frempå på nye ting. De leker nå mye med hverandre og Nemi, men plutselig blir batteriene tomme og de må sove. Arja veier nå 1.400 gr og Knerten 1.480 gr. De har også startet med å smake hundemat (tørrfor). Det ser ut som om de liker det best ikke oppbløtt.

Dag 43-50

Vi har tatt dem med litt hver for seg i det siste. Arja var med å hilste på en annen hund, mens Nemi og Knerten var hjemme og motsatt. Mora reagerer ikke så mye på at vi tar dem med, og hun er også komfortabel med å ikke være samme med dem hele tiden. Ute på plenen er farten stor og heldigvis er mora fortsatt leken 🙂 De spiser mer tørrmat nå, og drikker vann fra skåla til Nemi. De har også vært med på noen bilturer i bur, og det virker som om de finner seg godt til rette der.

Dag 51-58

Valpene har nå vært på helsesjekk og fått ID merking. Begge er fine og friske. Det merkes at de har fått en god start, med mye verdifull næring fra Nemi. De får fortsatt en liten «koseskvett» fra mora. Nemi leker mye med dem. Vi merker at Nemi vil ha mere tid for seg selv og bort fra valpene. Dette ser vi som ett naturlig og sunt tegn. De har også badet, og vi var litt spent siden dette ikke er favorittaktiviten til Nemi. Det hele gikk svært rolig for seg, og de så ut til kose de i det varme vannet. Tørking og føning var heller ikke noen skremmende opplevelse. De vokser godt og Arja er 1.790 gram, mens Knerten veier 1.860 gram. Knerten skal leveres neste helg, og vi har allerede begynnt å grue oss. Det blir nok litt tomt i huset de første dagene, men det er jo slik det skal være…