Agility

Agility er en fartsfylt hundesport der hund og fører jobber sammen for å komme igjennom ei hinderløype på kortest mulig tid og feilfritt. Det er en fin måte å aktivisere hunder i alle aldre. Her får de brukt både kropp og hode, og fører får også god trim.

Ytre Namdal Hundeklubb kan tilby nybegynnerkurs i agility. På et nybegynnerkurs lærer man hvordan en skal ta hindrene på riktig måte og hvordan trene for å føre hunden riktig vei i banen – handling. Hvis hunden ikke er vant til å være løs og jobbe med fører (har god lydighet) trener vi på dette også.

Hvis en hund er skadet, har sterk grad av hd, ryggproblemer eller lignende, er agility nok ikke den rette hundesporten for den. Det er anbefalt å ta røntgen av hofte- og albueledd hvis en tenker seriøst på å drive med agility, for å forsikre seg om at hunden tåler belastningene.

For valper vil kurset bli lagt opp slik at det blir minst mulig belastning på dem, siden de fremdeles vokser og mangler stabilitet og muskler i kroppen. Så det er ikke noe i veien for en valp å ta et agilitykurs hos oss.

Velkommen på kurs!

 

IMG_1087