Rallylydighet

Rally lydighet er en hundesport som kombinerer tradisjonelle lydighetsøvelser og momenter fra agility med noen egne øvelser, satt sammen på en ny måte. Rally lydighet er en sport som ønsker å fremme samspill og glede hos hund og fører, der glede er ansett som vel så viktig som presisjon. Alle raser og blandningsraser er tillat. Sporten kan utføres av alle, uansett om fører er pensjonist, ungdom, eller barn.

Konkurransen er poeng- og tidsbasert og foregår ved at ekvipasjen utfører 15-22 øvelser i en gitt rekkefølge. Hver ekvipasje starter med 200 poeng, og kan bli trukket større og mindre summer fra dette underveis. Det er tillatt med all ros, snakking osv. underveis i konkurransen.

Det konkurreres offisielt i fire klasser i tillegg til Rekruttklasse for ekvipasjer som ikke er klare at konkurrere i klasse 1.
Rallylydighet oppstod i USA. I 2005 ble Norsk Rallylydighet dannet og i 2014 ble Rallylydighet godkjent som offisiell hundesport av NKK (Norsk Kennel Klubb). Stevner er avholdt i hele Norge og Norsk Mesterskap i Rallylydighet i 2017, er planlagt til Trondheim. Helgens stevne i Steinkjer er Nord Trøndelags aller første offisielle trippelstevne, et samarbeide mellom Steinkjer HK, Namsos HK og Ytre Namdalen HK.

Norsk Rally Lydighet har følgende motto: ”Samspill – Glede – Holdninger”.

På vårt rallylydighetskurs får du innføring i skiltene i klasse 1, du lærer å gå bane, og å føre hunden i de forskjellige øvelsene.

Velkommen på kurs!

IMG_1218