Nybegynnerkurs i rundering

Hundeklubben har planer om å arrangere nybegynnerkurs i rundering😀


En enkel forklaring på hva rundering er: Hunden skal søke etter mennesker eller gjenstander i naturen. Hunden sendes ut fra fører ca 50 meter til høyre og venstre for å finne mennesker/gjenstander mens fører beveger seg fremover på aksen/stien.
Dette er et fint nybegynnerkurs for deg som har tenkt og ha dette som en aktivitet for deg og din hund, for deg som kanskje tenker å konkurrere i NBF (Norsk Brukshundsports Forbund), innen redningshund og tjenestehund.
Krav til hund som skal delta:• Alder fra 7 mnd. og oppover.• Hunden må ha fysikk og kondisjon til å kunne bevege seg i terrenget.• MÅ kunne innkalling (hunden skal være løs).• Ha forståelse for apportering, MEN det er ikke et krav.
Det blir arrangert to nybegynnerkurs:Første kurs arrangeres 26.-28. mai.Andre kurs arrangeres 2.-4. juni.Begge helgene er første kveld teori UTEN hund. De andre to dagene er det praksis med hund.Den 26. mai og 2. juni starter kurset kl 18.27. og 28. mai starter kurset kl 10. Samme klokkeslett gjelder den 3. og 4. juni. Det er ikke satt noen klokkeslett for når kurset avsluttes på dagen/ettermiddagen disse to helgene. Kurset avsluttes når hundene er slitne.
Melder du deg på kurs første helg og finner ut at dette er noe du vil bygge videre på, har du mulighet for å melde deg på helgen etter. Da legger instruktør opp til at du får et videregående kurs. Men nybegynnere får også delta på kurs denne helgen.
Antall deltakere på hvert kurs er 6 ekvipasjer, altså tilsammen 12 ekvipasjer på disse to helgene. Ekvipasje betyr fører og hund.
Det er også mulig å delta som observatør. Da får du ikke ha med egen hund. Som observatør må du delta på teori og som figurant (gjemme seg i skogen) under praksis lørdag og søndag.
Håper du synes dette blir spennende og at du ønsker å melde deg på når det åpnes for påmelding den 1. mai. Påmeldingen kunngjøres da på hundeklubben sin facebook side.Når påmeldingen blir åpnet kommer det mer info om kurset.
Instruktør: Rune Solberg, godkjent NKK instruktør trinn2 i lydighet og bruks.